LA MÀ NEGRA

La recomanació d’aquesta setmana és la del llibre de Jaume Copons La mà negra.

Aquest és el seu argument:

En Víctor ha promès als seus pares que aquest nou curs —està a punt de començar sisè—no es barallarà més amb en Marçal Batallé. I malgrat que el primer dia de classe ja tenen una enganxada, no li costarà gaire de complir la seva promesa, perquè en Marçal ja ha triat una altra víctima: lʼÍcar.LʼÍcar, o «lʼEsquitx», com lʼanomena el pinxo dʼen Batallé, és nou al poble i a lʼescola. En Víctor i els seus amics, la Laura i en Jordi, lʼacullen al grup i intenten protegir-lo dels estirabots i les males passades dʼen Batallé. Fins i tot, sʼorganitzen per fer plegats el primer treball dʼescola. El tema que trien és tot un misteri per als habitants de Galerna: lʼor robat de lʼúltim marquès de Galerna, una història que els més vells del poble encara recorden. Però un element misteriós entra en joc: a lʼescola apareix la Mà Negra i els seus misteriosos missatges i avisos. Com es resoldran tants misteris?

És una lectura molt recomanada a nens de cicle superior o primer cicle de l’ESO. A més a més hi ha una segona part titulada L’espasa de Galerna.

Deixeu els vostres comentaris.

Anuncios

47 comentarios en “LA MÀ NEGRA

 1. Aquet llibre, ha sigut el meu preferit. Trata d’ un nen anomenat Víctor i els seus amics: Jordi, Laura, Ícar, el nou. I de’ n Marçal Batallé, que sempre es barallava amb Víctor i companyía. En Ícar, perque hi agafés por, va inventar LA MÀ NEGRA.
  La seva nova tutora, la Marta (la profe més dura), va dir a tota la classe que tenien que fer un treball del que vulguéssin però sempre que sigui de Galerna, el poble on vivien. En Jordi, la Laura en Víctir i en Ícar, ho van voler de fer sobre L’ Or Perdut Del Marquès. Els nens, van haver moltes aventures sobretot amb LA MÀ NEGRA.
  Si voleu saber-ne més del llibre, compreulu, hus al recomano a tots.

 2. Aquest llibre m’ha agradat molt. Tracta d’un grup de nens que comença sisé. Aquests nens que es diuen: Laura, Jordi, Ícar i finalment en Víctor, sempre han tingut problemes amb en Batallé.L’any passat li va tocar rebre a en Víctor i aquest any li toca a l’ Ícar. Aquest per defendres s’inventa a La Mà Negra. Però no només li agafa cangueli a en Batallé, si no a tota l’escola.
  Junts passarant moltes aventures, sobretot pel treball que han de fer de Galerna que tracta de l’or de Guillem de Galerna.
  Si vols saber més llegeix el llibre, i de pas la continiuació.

 3. Aquest llibre m’ha agradat moltíssim, perquè és molt divertido.No us vaig explicar més perquè segur que perdreu la il.lusió de llegir-lo.
  Us ho recomano a tots.
  llegir-lo és molt interessant

 4. Aquest llibre m’ha agradat molt. Tracta d’uns nens que comencen un nou curs. En Víctor, la Laura, en Jordi i l’Ícar,són els personatges que emprenen tot tipus d’aventures en aquest llibre, per tal d’aconseguir resoldre el misteri de Galerna. Però hi ha un tal Batallé que els fa la vida impossible. L´Ícar i la Laura s’inventen “LA MÀ NEGRA” per fer o escriure coses per les quals en Batallé s’espantés i els deixés en pau. Els quatre amics fan tot tipus de recerques per trobar l’or del Marquès de Galerna. Si voleu saber com acaba podeu llegir-lo. El recomano a totes les persones que els hi agraden els misteris.

 5. Ami personalment m’ha agradat molt aquest llibre.Ens explica dues històries, la primera és el misteri de l’or de marqués i l’altre és el misteri de la “mà negra”,en les dues històries jo considero que hi ha molts valors.El primer valor: ens ensenya a que no cal pegar, insultar…perquè després pots surti perdent com és el cas den Batallé.I tinguen en compte l’historia de l’or del marqués desde el meu punt de vista jo crec que el valor que podríem destacar més, és que podem conseguir tot el que ens proposem( i aquest és el cas den Víctor,la Laura,l’Íquer i en Jordi.)

  ARIADNA PÉREZ MORÉ

 6. A mi , m’ha agradat moltíssim aquest llibre, ja que no m’apassiona llegir .Tracta de quatre nens que són molt amics:la Laura ,l’Ícar , en Jordi i en Víctor.Com que l’Ícar és el nen nou , ara en Batallé no s’hi fica amb en Víctor sinó amb l’Icar,i a partir d’ara comença l’història sobre la mà negra.
  Descobriu-hi que hi passa…

  Eva

 7. Aquest llibre m’ha agradat molt. Tracta d’ uns nens que fan el mateix curs que nosaltres, sisè. Els nens es diuen: Laura, Jordi,Ícar i Víctor.Aquests nens sempre han tingut problemes amb en Marçal Batallé. Aquest any el que té els problemes és el nou, l’ Ícar.
  I, d’ aquí surt “LA MÀ NEGRA”
  No us explico res més, perquè vull que us el llegiu. Us el recomano.

 8. El llibre de “La Mà Negra” és un llibre molt emocionant que et fa estar amb atenció i ganes de llegir-lo tota l’estona.
  Els protagonistes d’aquest llibre són en Víctor, en Jordi, la Laura i l’Ícar, un grup de nens de 6è de primària i les seves aventures en la cerca de l’or perdut del Marquès, un personatge antic del poble.
  Paral.lelament hi ha una altra història d’intriga de l’aparició d’una mà negra que surt a tot arreu.
  Aquest llibre el recomano a tothom. Estic segur que us agradarà molt.

 9. Aquest llibre va de quatre nens: en Víctor, la Laura, en Jordi i el nen nou l’Ícar. Un d’ aquest quatre nens s’inventa una història sobre “LA MÀ NEGRA”, la mà negra li fa la vida imposible al nen que empreña més de l’escola: en Marçal Batallé. S’hi voleu saber qui s’inventa la mà negra no dubteu en llegir-vos el llibre. Jo ho se’l recomano a tots

 10. Aquest llibre és molt divertit. Tracta de un nen anomenat Marçal Batallé que els hi fa la vida impossible a tots, en especialment a quatre millors amics: Laura, Víctor, Jordi i l’Ícar, el nou. Per poder reformar el pavelló, tenen que fer uns treballs, ells elegeixen un tema sobre “ L‘or perdut del Marquès ” on descobriran moltes coses… L’escola està molt rara, ha aparegut una tal “ Mà Negra ”
  que tots li tenen molta por… Qui es la ma negra? On esta l’or perdut ? Per què ?… Si voleu saber la respostes llegiu-vos el llibre i us asseguro que us encantarà.

 11. Sr. Xavi el escriure m’he deixat alguna falta el següent text és el correcte:
  Aquest llibre és molt divertit. Tracta de un nen anomenat Marçal Batallé que els hi fa la vida impossible a tots, en especialment a quatre millors amics: Laura, Víctor, Jordi i l’Ícar, el nou. Per poder reformar el pavelló, tenen que fer uns treballs, ells elegeixen un tema sobre “ L‘or perdut del Marquès ” on descobriran moltes coses… L’escola està molt rara, ha aparegut una tal “ Mà Negra ”
  que tots li tenen molta por… Qui és la ma negra? On esta l’or perdut ? Per què ?… Si voleu saber la respostes llegiu-vos el llibre i us asseguro que us encantarà.

 12. A mi, personalment “La mà negra” és un llibre que m’ha agradat molt.
  La història dels problemes d´en Víctor, la Laura, en jordi i l’ícar amb en batallé, la misteriosa mà negra, i l’or perdut de Galerna,m’ha semblat molt bona història i molt emocionant.
  Si voleu saver més d´en Víctor i els seus amics, llegiu-vos el llibre. Us el recomano.

 13. Aquest llibre, ma obert molt la ment. Perquè en Batalle, sempre li vol fer la vida imposible a l’Ícar, i al final, es en Batalle qui acaba tenint por. Aquest llibre el recomano a tothom, perquè, explica diverses hisotries a l’hora i ames ames totes estan molt bé redactades, aquest llibre enganxa molt per llegir-lo. Si o vols comprba, l’has d llegir.

 14. Aquest llibre es molt divertit i sempre has d’estar molt atent perquè en qualsevol moment pot cambiar de situació.
  M’agradat molt i l’hi recomano a tothom que li agradi llegir o a les persones que sol els hi agradi llegir en català i aventures d’intriga.
  I aquest llibre li agraeïxo al meu professor per fermal llegir.

 15. Aquest llibre es un llibre ple d’aventures i emocions.
  Es una história de quatre amics que passen moltes aventures, com la de la mà negre, o l’or perdut del marques…
  Jo, personalment recomano aquest llibre a gent que li agradin les aventures i la intriga.

 16. A mi m’ha agradat molt aquest llibre perquè va de moltes aventures.
  Va de quatre nens anomenats Jordi, Ìcar, Víctor i la nena que diuen que es molt guapa la Laura.
  Hos explicaré una mica del conte. La professora els hi fa fer uin treball de galerna i els nens fan el tresor de galerna… si voleu saver més del llibre llegui, hos el recomano.

 17. Aquest llibre m’ha agradat molt. Per molts motius. Un dels motius es que no sol tracta d’una cosa principal en té dos. El fet és que tracta de dos coses de l’or del marqués i de la mà negra. I apart altres petites aventures. M’ha agradat molt també perque trobo que l’ autor és boníssim. També té molta acció i misteri. I per últim és molt bon llibre per llegir a classe.

 18. M’ha agradat molt aquest llibre perquè és molt emocionant. Vols saber si trobaran el tresor, però també vols saber què passa amb la mà negre, qui és, què farà. Tens ganes d’arribar al final per saber com acaba.
  També t’ensenya coses com el companyerisme entre els nens que busquen el tresor, l’amistat, etc. I que, si et portes malament amb algú, algun dia et trobes que les coses dolentes també poden passar-te a tu, com quan la mà negre era de fet xxx (no recordo el nom) cansat de les coses que li feia el B…(tampoc ho recordo).
  I també m’ha agradat la generositat dels nens, que, trobant el tresor, no se’l queden, sinò que l’utilitzen per construir un nou pavelló.

 19. Aquest llibre, tracta de quatre nens com nosaltres: la Laura, en Victor, en Jordi, i l’Icar el nou. La Laura, en Victor i en Jordi sempre an timgut molts pproblemas amb en Batalle. L’any passat li va tocar pringar al Victor, però aquest any li ha tucat a l’Icar.
  I ha partir d’aqui va començar a sortir la mà negra.
  Aquest llibre m’a agradat molt i esper-ho que a vosaltres també os agí agradat.
  Aquest llibre es molt divertit, i li recomano a tothom que li agradi llegir

 20. Aquest llibre m’ha encantat. Ha sigut divertidíssim, m’ho he passat d’allò més bé llegint-lo. Doncs no explicaré res, perquè si no qui se’l vulgui llegir no podrà descobrir-ho tot sol.
  Aquest llibre tracta sobre uns nens que comencen sisè com nosaltres hem començat. Ara sí que no explico res com ja he dit.

 21. Aquest llibre ha estat molt divertit. La història, és molt intrigant : els fets que passen, què apareix durant la lectura, els quatre millors amics (Jordi,Laura,Víctor i l’ Ícar, el nou)… Tot té algo a veure amb la Mà Negra. Oi que us heu quedat amb tota l’intriga a la punta de la llengua? Tranquils, sé que no és gaire agradable tindre tota la panxa amb nervis per saber què passarà. Així que, us faig un petit resum:
  Tot va començar quan” l’encantador” Marçal Batallé va agafar-la forta amb lÍcar. Ell, no deia res, mai, sempre estava callat. Un dia, la professora Marta els va dir que hevien de fer un treball sobre algo de Galerna. Però les coses no van sortir com esperaven,perquè en Jordi va anar al bany i va trobar-se una sorpresa…

 22. Aquest llibre ha estat molt divertit. Tracta d’en Jordi, la Laura, en Víctor i l’ Ícar, el nou, que comencen un nou curs de primaria, sisè.
  En Víctor tem que en Marçal Batallé torni a buscar-li les pessigolles i hagi d’acabar al despatx de direcció. Però enguany les coses són ben diferents, ja que amb l’arribada de l’Ícar, el noi nou, en Batallé troba una nova distracció i deixa en pau en Víctor. Mentrestant, un misteriós esdeveniment deixa tothom entre consternat i atemorit: la Mà Negra ataca i ningú, ni el busca-raons d’en Batallé, no pot evitar les seves malifetes!

 23. a mi m’ha agradat bastant aquest llibre.Va d’un nen que esdiu l’Icar y bolen fer un trebal que per mi es tot un misteri ,pero en Batalle li fa la vida impussible.Yo ho recumano es bastant original

 24. Aquest llibre a sigut uns dels meus preferits.Trcta d’un nen anomenat Victor que comença un trimestre nou i li a promes als seus pares que no es barallarien.En Batalle ja abia trobat un altre l’Icar…………………………..Ami el que mes m’ha agradat a siguut quan sha descubert quin era la ma negra,jo o recumano es dibertit.

 25. Jo ho estic llegint i m’agrada molt va de:Un grup de 3 amiguets comencen el curs, pero en Víctor tem que en Batallé torni a fer de les seves y ell torni a direcció mil vegades, pero no es així, en començar el curs ve un alumne nou que es diu Ícar i en Batallé para de fer de les seves amb en Víctor y comença a buscarli pesigolles al nen nou. El Víctor està mes tranquil, pero es va posar atemorat quan va aparéixer la Mà Negra, va deixar atemorada a tota la classe fins i tot a la senyoreta.

 26. Hola, este libro me está gustando bastante, ya que todabia me lo estoy leyendo.
  Por los comentarios que la mayoria habeis puesto, ya me boy haciendo una idea de como es. Resulta, que yo tambien estoy en un curso de sesto.

  Por lo que me estoy leyendo recomiendo este libro a toda la gente de mi edad o tal vez mas pequeña! Y sobretodo a la gente que tenga bastantes problemas en clase!

  Adiós!!!!!!!!!!!!

  :):):):P:P:P:D:D:D:O:O:O

 27. aquest llibre a sigut mega xulo sobretot quan a en batalle li penjan la mutxilla al canal olimpic i no la poden despenjar tambe m’a agradat molt la part que tots descobreixen que l’icar es la ma negra es super xulo a tots els que no us l’ageu llegit us el recomano

 28. jajajajajajajajajajajajajajajajajjajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajjajajajajajajajajajaaja dice:

  hola

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s